Home
Home > Over ons

Over ons

Inter Continental is een Nederlands bedrijf, gestart in 1969 met de verkoop van chemische producten in Rusland, Polen, DDR, CSSR. In 1983 werd begonnen met coatings, reinigings- en desinfectiemiddelen. In 1985 kwam daar een nieuwe tak bij nl. mestafvoer- en verwerkingssystemen voor de veehouderij. Samen met emissieverlagende systemen voor ammoniak en fijnstof is dit een voornaam werkterrein sinds de introductie van het IC-V ® systeem op de Euromarkt.

Inter Continental is een bewezen naam in de agri-sector en met meer dan 40 jaar ervaring helpen wij u graag om de beste oplossing te kiezen voor úw bedrijf. Wij leveren uitsluitend hoogwaardige en duurzame producten om de efficiëntie en efffectiviteit van uw bedrijf te verbeteren. Onze producten passen dan ook volledig bij de visie verantwoord en duurzaam.

Inter Continental staat voor Innovatie vooral op het gebied van ammoniak- en fijnstofreductie.

Inter Continental ontving voor het IC-V+ ® systeem de VIV Europe Gold Award zijnde een energiezuinig, milieu- en diervriendelijk stalsysteem. Een logisch vervolg hierop was het IC-W+ systeem met kunststof mestpannen en de unieke StevIC ® ventilatiewand. Deze combinatie bracht een emissiereductie van ammoniak van 65%.

In de veehouderij is Inter Continental de koploper op het gebied van fijnstofreductie in de stal,  met 2 officiële toelatingen van het ministerie van VROM. Een voor het IC-oilIC, green oil vernevelingsysteem (Toelatingsnummer: BWL2009.17) en een voor het IC-ionIC EPI-systeem (Toelatingsnummer: BWL2009.18)  voor fijnstofreductie door ionisatie middels coronapunten

 

Nieuwsbrieven:

 

 

 

Inter Continental B.V.
Ringweg 20
5813 BP Ysselsteyn (LB)

T +31 (0)478 - 541 229
E info@intercontinental.nl

Like us on
Facebook!